ششمین رویداد پژوها با عنوان «اردور اندیشه» با حضور استاد میرعظیمی برگزار شد. اردور اندیشه تجربهای متفاوت است که شبیه کلاسهای رسمی و جلسهای مشاورهمحور نیست. اردور اندیشه گفت و گویی آزاد و انسان محور است؛ مجالی برای مکث، برای بازنگری، برای دوباره دیدن و دوباره فکر کردن! دکتر مرتضی امینی مقدم بنیان گذار شرکت زئوس و سلسلسه رویدادهای پژوها بهترین موضوعات را برای نشست سران کسب و کار تعیین کرده تا به موفقیت و اندیشه بهتر منجر شود.

به این بیت از سعدی توجه کنید:
مقدار یار همنفس چون من نداند هیچ کس
ماهی که بر خشک اوفتد قیمت بداند آب را
اردور اندیشه چیست؟
نام این نشست بهخوبی گویای هدف آن است؛ اردور اندیشه، همانطور که پیشغذا اشتهای انسان را برای غذا بیدار میکند، ذهن را برای اندیشیدن و بازاندیشی برمیانگیزد. در این فضا نه از پاسخهای قطعی خبری بود، نه از نسخههای آماده؛ بلکه جرقهای برای تفکر دوباره، بازتعریف مسیر و نگاهی نو به خود و دنیای پیرامون شکل گرفت. گاه با یک بیت شعر، یک سکوت کوتاه، یا حتی یک پرسش ساده، ذهنها به پنجرههایی تازه گشوده شد.

کسب و کار؛ شبیه گلدوزی آرام و دردناک
یکی از مثالهای خلاقانهای که در این نشست مطرح شد، تشبیه مسیر کسب و کار به هنر گلدوزی بود. مسیری که باید با صبر و دقت، کوک به کوک و تکه به تکه آن را ساخت. هر مرحلهاش میتواند با درد و زخم همراه باشد؛ از پرداخت اقساط و بیمه تا تحمل سختیها و فشارها اما در نهایت، همین رنج است که تصویر نهایی را شکل میدهد.

سیستم سازی؛ پیشنیاز رشد سازمانی
یکی از محورهای کلیدی جلسه، مسئله «سیستمسازی» بود. گفته شد که رشد سازمان تنها به اراده فردی وابسته نیست، بلکه به اراده و بینش سیستمی نیاز دارد. ابتدا باید ساختاری مناسب طراحی شود تا افراد در درون آن، امکان شکوفایی پیدا کنند. رشد سالم بر شایستگی، آموزش، ایجاد فضای یادگیری و باور به شایستهسالاری تکیه دارد.

شناخت مخاطب؛ نقطه شروع هر کسب و کار موفق
در ادامه نشست پژوها، اهمیت شناخت دقیق مخاطب مورد تاکید قرار گرفت. پرسش «مخاطب من کیست؟» یکی از بنیادیترین و تعیین کنندهترین سوالاتی است که هر کسب و کار باید از خود بپرسد. همچنین به شکاف میان آنچه ما میگوییم و آنچه مخاطب برداشت میکند، پرداخته شد؛ نکتهای که گاه مسیر ارتباطات را کامل دگرگون خواهد کرد.

تغییر از خود آغاز میشود
از دیگر مباحث مهم، تاثیر عادتها بر نگرش و لزوم تغییر درونی پیش از تغییر بیرونی بود. گفته شد که یک مدیر موثر، مانند یک والد آگاه است. مدیریت واقعی، در رفتار و عمل نمایان میشود، نه در دستور دادن. اگر مدیران بتوانند خود را بهدرستی بسازند، بهتر خواهند دانست که چگونه دیگران را در مسیر رشد و تغییر همراه کنند.

خلاقیت و مسیرهای نرفته
در بخشی دیگر از نشست، درباره اهمیت نوآوری و مسیرهای کمتر طیشده صحبت شد. اشاره شد که کارآفرینان موفق اغلب از مسیرهایی عبور کردهاند که دیگران کمتر به آنها توجه داشتهاند. مانند «قوی سیاه» که با متفاوت بودن، خود را از جمع متمایز میکند. این تفاوت کلید دیده شدن در دنیای پررقابت امروز است.

به این آیه از انجیل توجه کنید:
«ای انسانها! از راههایی مروید که روندگان آن بسیارند. از راههایی بروید که روندگان آن کماند.»
ارزش زندگی، سلامتی و لحظه حال
در پایان نشست پژوها، سخن از قدرشناسی از زندگی و سلامت به میان آمد. در جهانی که سرعت، اضطراب و فشار جای تامل را گرفته، گاه باید ایستاد، نفس کشید و از خود پرسید:
در این چند روز اخیر، چند بار واقعا زندگی کردهایم؟
یادمان نرود که سلامتی، تاجی است بر سر انسانها که فقط افراد بیمار آن را میبینند. این رویداد، فرصتی بود برای بازنگری در اولویتها، برای یادآوری اینکه زندگی همیشه مطابق میل ما پیش نمیرود، اما با تغییر نگرش، میتوان از هر تجربهای پلی برای رشد ساخت.
پژوها گامی نوین در جهت توانمندسازی کسب و کارها است اگر میخواهید در نشست پژوهای بدی در کنار ما باشید به پیج اینستاگرام پژوها یا کانال تلگرام پژوها سر بزنید.